Burgemeester: “Relatief rustige jaarwisseling in Velsen”

Burgemeester: “Relatief rustige jaarwisseling in Velsen”
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Hoewel er in de nieuwjaarsnacht de nodige brandjes, mishandelingen en illegaal vuurwerk waren, sprak burgemeester Frank Dales over een relatief rustige jaarwisseling. Hij sprak de inwoners van Velsen toe op nieuwjaarsdag tijdens de live tv-uitzending via de lokale omroep RTV Seaport.

In zijn toespraak kijkt de burgemeester naar een moeilijke periode voor alle inwoners en hoe zwaar het is voor winkeliers, horeca, ondernemers en culturele organisaties, dat hem dat raakt en dat hij begrip heeft dat mensen soms moedeloos zijn.

“Vaccineren en nu te boosteren doen we voor onszelf, maar ook voor anderen zoals voor de artsen en de verpleegkundigen”, zei de burgemeester die een groot compliment gaf aan alle hulpverleners waar hij veel bewondering voor heeft.

Verder kijkt hij vooruit naar onder andere de ontwikkelingen bij Tata Steel om met waterstof groen staal te gaan maken en de Gemeente Velsen een spil in de waterstofhub kan worden. Ook heeft Velsen de potentie om een technologische hotspot te worden, om weg naar een verdere digitalisering. Ook ging hij in op de enorme uitdaging voor de gemeente om meer woningen te bouwen. Nieuwbouwprojecten in de Hofgeest en het verder uitrollen van het plan Van Pont tot Park staan in 2022 ook op de agenda.

Burgemeester Dales sluit zijn toespraak af met de oproep aan alle inwoners om vooral te gaan stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart. ‘Als inwoners bepalen jullie zelf hoe de toekomst van Velsen eruit kan gaan zien. Ik reken er op dat jullie je stem laten gelden.. Want jouw stem telt. Jouw stem geeft hoop. En maakt Velsen mooier en beter’ aldus Dales.

Vervolgens hief hij het glas met de woorden:

Beste Velsenaren, heb elkaar lief en ik hoop jullie snel weer persoonlijk te mogen ontmoeten.
Een heel gelukkig nieuwjaar!

De complete nieuwjaarstoespraak wordt vandaag op tv regelmatig herhaald en is hieronder te bekijken: