Voorzitter bestuur Kennemer Gasthuis roept op tot vaccineren

Voorzitter bestuur Kennemer Gasthuis roept op tot vaccineren
Het Spaarne Gasthuis in Haarlem-Noord. Foto: Google Streetview

Vorige week stuurde het Spaarne Gasthuis aan patiënten en inwoners via de media het bericht met de boodschap dat de zorg op dit moment anders is dan normaal. De voorzitter van de Raad van Bestuur Ivar van Schaik gaf tijdens het live radioprogramma Home Alone dinsdag 21 december een toelichting op dit bericht.

“Wij hebben vooral de boodschap willen uitdragen, dat waar we altijd erg ons best doen om iedere patiënt de beste zorg te bieden het nu soms een tandje minder moeten doen dan iedereen van ons gewend is” aldus Van Schaik. “Het ziekenhuis zet zich schrap voor de nieuwe golf die op ons afkomt maar we werken nauw samen met alle ziekenhuizen in Noord-Holland”.

Het interview wordt afgesloten met de oproep door van Schaik om je vooral te laten vaccineren. ‘De Omikron-variant is heel besmettelijk en realiseer je dat wij zelf als inwoners van Nederland het virus aan elkaar overdragen. Denk goed na welk gedrag je kunt veranderen om dat te voorkomen vooral tijdens de komende feestdagen. Probeer het virus te remmen door niet in grote groepen bij elkaar te komen’ aldus van Schaik.

Het hele interview is te beluisteren via bijgevoegd geluidsfragment