Post Reddingsbrigade IJmuiden is zicht op zee kwijt

Post Reddingsbrigade IJmuiden is zicht op zee kwijt
post de Waecker IJRB

Doordat het duin voor en naast de post ‘de Waecker’ van de IJmuider Redding Brigade groeit is de IJRB het zicht op zee kwijtgeraakt.  Afgelopen dinsdag kwam Kees Buis van de IJRB hierover uitgebreid aan het woord in het live radioprogramma Home Alone.

Buis vertelde dat in halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw de IJRB de beschikking kreeg over een nieuwe strandpost de Waecker. Sinds die tijd groeit het duin gestaag door wat het zicht op zee belemmert. Er zijn oplossingen zoals de toren op de post verhogen of het duin afgraven maar die kosten veel geld en worden belemmerd door wetgeving.

In het interview kwam ook de afgelaste Nieuwjaarsduik aan de orde en roept Kees Buis mensen op niet op eigen initiatief een duik te gaan nemen.

Het hele interview is te beluisteren in bijgaand geluidsfragment.