Treinstation Driehuis toegankelijker

Treinstation Driehuis toegankelijker
opening dec 2021

Het treinstation van Driehuis is opgeknapt en daarbij een stuk toegankelijker gemaakt voor reizigers. In het 60 jaar oude station zijn twee liften, nieuwe overkappingen en nieuw meubilair geplaatst. Daarnaast heeft NS Reisassistentie geïntroduceerd voor reizigers met een beperking.  

Harro Homan, regiodirecteur van ProRail en wethouder Bram Diepstraten knipten samen met Irma Winkenius, regiodirecteur van de NS, een lintje door om het vernieuwde station te openen.

 “Treinstation Driehuis is belangrijk voor de bereikbaarheid van de regio, met de komst van de liften is de gemeente Velsen weer een stukje toegankelijker voor iedereen”, geeft wethouder mobiliteit Bram Diepstraten aan.

Gedurende de werkzaamheden is de reizigerstunnel tijdelijk afgesloten geweest. De omleiding via het viaduct is inmiddels verwijderd en iedereen kan weer gebruik maken van de tunnel. Naast de bouw van de twee liften is het 60 jaar oude station flink opgeknapt. Er zijn doorzichtige overkappingen geplaatst die zorgen voor een frisse aanblik. Ook het meubilair op de perrons is aangepakt. Banken en afvalbakken zijn vernieuwd en de abri is vervangen door een moderne variant die past bij de nieuwe uitstraling.

%d bloggers liken dit: