Derde uit remise op rij voor Telstar na weinig sprankelend duel

Twee Keuken divisie ‘’abonnees’’ gingen het sportieve gevecht aan in de Lichtstad. Eindhoven (45 jaar) en Telstar (44 jaar) horen met recht tot het vaste meubilair op het een na hoogste profniveau. De een, F.C. Eindhoven, goed op weg nacompetitievoetbal te bewerkstelligen, de ander, Telstar, doet verwoede pogingen het toch wel magere seizoen nog wat kleur te geven. In een wederom onwezenlijke, naargeestige, waterkoude sfeer werd het duel verspeeld. De nieuwe realiteit in optima forma!

Volgende week wacht thuis Jong P.S.V. en dan zit de eerste competitiehelft er op voor de Witte Leeuwen. Een eerste deel met toch wel apart, vooral thuis, magere resultaten. Slechts een enkele zege op Jong AZ en maar liefst 13 van de 19 punten werden behaald op vreemde bodem.

Het was vrijdag verre van smullen geblazen. Het vlakke duel was weinig verheffend zonder veel  kansen. De thuisploeg verzilverde haar eerste kans voor rust toen sterkhouder Joey Sleegers na 22 minuten spelen diagonaal hard inschoot. Telstar stelde aanvallend er niets tegenover. Telstar  nam wel al snel het initiatief zonder dat het tot kansen leidde. Na rust en wat wissels werd het iets beter maar F.C. Eindhoven leek het duel onder controle te hebben zonder dat het zelf aanvallend speldenprikken kon uitdelen. Tot minuut 82! De eerste kans voor de Witte Leeuwen(!) en een treffer. Over effectiviteit gesproken. Een corner van Anthony Berenstein vond in een vol strafschopgebied het hoofd van misschien wel de kleinste man van het veld en die, invaller Rashaan Fernandes, kopte de op dat moment zeker niet meer verwachte gelijkmaker ongehinderd (!) achter goalie Nigel Bertrams. De treffer genereerde opeens energie aan Velsense kant maar bleef steken op 1-1. Het derde 1-1 gelijke spel op rij in een uitwedstrijd  ( na remises bij De Graafschap en TOP Oss)

Andries Jonker toonde zich na afloop in de catacomben een tevreden mens .’’ Goeie wedstrijd van ons. Tevreden over het spel en de gedrevenheid, gezien het aantal blessures bij ons. Het gelijke spel vond ik verdiend en als je kritisch kijkt, hadden we misschien wel moeten winnen. Probleem bij ons blijft wel het creëren van kansen. Rashaan lieten we bewust niet te lang spelen want we hebben hem dinsdag tegen Spakenburg in de beker hard nodig. Glynor Plet liet ik uit de basis en na een uur invallen. Glynor is dinsdag geschorst, vandaar dat ik voor een andere invulling koos met het oog op die belangrijke wedstrijd voor ons,’’ aldus Jonker die alleen via de beker het lopende seizoen nog wat kleur kan geven.