Nederlandse Landschappen in Visserhallen IJmuiden

Nederlandse Landschappen in Visserhallen IJmuiden
©aangeleverd

Tot en met zondag 19 december is in de Vissershallen in IJmuiden nog de foto-expositie “Landschappen” te zien. Het landschap is sterk beïnvloed door de mens. In de loop der tijd zijn cultuurlandschappen ontstaan in de vorm van landbouwgebieden, stedelijke agglomeraties en industriegebieden. De expositie wordt ingeleid met panelen die geïllustreerd vertellen over het landschap in de fotografie door de jaren heen.

Jan Koster en Bob Negryn laten rivierlandschappen zien. De beelden van Jan Koster zijn een soort schoolplaten. Vroeger werd op school aan de hand van deze platen uitgelegd hoe het Nederlandse landschap eruit ziet. Het standpunt van Bob Negryn is anders. Hij laat zien dat er beweging zit in een rivier of wijst op iets in de omgeving.

Bob Wielaard is gefascineerd door het deel van de nacht vlak voordat de ochtend aanbreekt, een soort tussentijd. Mischa Keijser komt ook met nachtbeelden. Het zijn fascinerende taferelen die door de mysterieuze belichting sterk de aandacht trekken.

De kleurige landschappen van Greet Weitenberg en Lisa Hamstra hebben hun eigen landschappen gecreëerd in de vorm van collages of eerst een landschap in het klein gemaakt en dat weer gefotografeerd.

De expositie in de Vissershallen, Duinstraat 4 in IJmuiden is te zien tot en met 19 december op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.