Route naar het strand wordt met stalen elementen aangekleed

Route naar het strand wordt met stalen elementen aangekleed
©aangeleverd

Maandag 29 november wordt gestart met het verder uitrollen van de Rauwe Loper. Een aantal jaren geleden is dit project gestart met het aantrekkelijk maken van de route naar het strand met het plaatsen van banken, contentstalen vuilnisbakken, street-art en het kunstwerk ‘Fuga’ bij het Witte Theater.

De cortenstalen elementen die geplaatst worden langs de route zijn onderdeel van het project de Rauwe Loper en hebben een verwijzing naar de zee.  De gemeente wil hiermee bereiken dat de route naar het strand van IJmuiden aan Zee duidelijker wordt en beter past bij de rauwe identiteit van IJmuiden.

De werkzaamheden worden per locatie uitgevoerd en starten maandag bij het Pontplein, daarna volgen de werkzaamheden langs de Dokweg en de Kromhoutstraat. Per locatie wordt het verkeer langs het werk geleid. Naar verwachting zijn alle elementen uiterlijk donderdag 24 december, onder voorbehoud van weersomstandigheden, geplaatst.

In bijgaand geluidsfragment vertelt wethouder Jeroen Verwoort meer over het project de Rauwe Loper.