Telstar en TOP Oss in evenwicht

Telstar en TOP Oss in evenwicht

Het ging de afgelopen week nauwelijks meer over de 0-2 thuisnederlaag tegen ADO Den Haag maar vooral over de schade die werd aangericht aan de kunstgrasmat. Op het veld geworpen fakkels ( groen-geel van kleur!) lagen daar aan ten grondslag. Het vizier moest sportief worden gericht op TOP Oss. Eindelijk weer eens een tegenstander uit het ‘’rechterrijtje’’ en dus een uitgelezen kans weer eens de volle winst te pakken.

De laatste uitwedstrijd in Oss was misschien wel de meest attractieve en meest spectaculaire wedstrijd van de laatste jaren die Telstar ver van huis op de mat legde. Met 1-4, inclusief een hattrick van Glynor Plet, werden de Brabanders vooral voor rust van het kastje naar de spreekwoordelijke muur gespeeld. Dit seizoen stokt de offensieve dadendrang want Telstar komt maar moeilijk tot scoren.’’ De eindpass moet beter, we blijven oefenen tot we een ons wegen,’’ benoemde Andries Jonker als hoofdreden voor het offensieve tekort.

Die eindpass was gisteren ook weer eens de boosdoener.’’ Ons spel was met name in de eerste helft stroperig en vrij voorzichtig. Daarom wisselde ik Gyliano van Velzen en Yassine Zakir in de rust. Daarna werd het beter maar de nauwkeurigheid op de vleugels ontbrak wederom,’’ analyseerde Andries Jonker na een 1-1 remise in een kil, naargeestig, sfeerloos, waterkoud Oss waar Pluvius 90 minuten lang onbarmhartig ’huis hield en een 20 tal luidruchtige thuissupporters van achter een hek buiten het stadion negentig minuten lang vocaal voor de broodnodige ondersteuning zorgden.

Voor rust was het spelpeil van een treurig niveau. Op een kopbal  van de Rus Roman Tugarinov en een zachte slappe schuiver na van Cas Dijkstra, slechts twee schuchtere pogingen, liet Telstar offensief weinig zien. Ook TOP Oss bakte er aanvallend weinig van maar nam toch op het half uur de leiding toen de behendige rechterspits Jearl Margaritha diagonaal knap raak knalde na een spaarzame maar soepele aanval.

Andries  Jonker greep in tijdens de rust, bracht Ozan Kökcű en Yaël Liesdek binnen de lijnen en die wissels sorteerden onmiddellijk positief effect. Plotseling wel diepgang en voorzetten van de rechterflank die echter net dat beetje precisie misten. Goed voorbereidend werk van diezelfde Ozan Kökcű bracht Cas Dijkstra, tien minuten na rust, in stelling en zijn lepe, geplaatste inzet in de kruising verraste TOP Oss- goalie Norbert Alblas volkomen;1-1. De kemphanen ging beiden vurig op zoek naar de volle winst maar zowel Telstar als TOP Oss kregen nog grote mogelijkheden maar zagen geen kans meer de winnende treffer te produceren. De voormalige goalgetter van Roda JC en Vitesse en nu oefenmeester in Brabantse dienst, Bob Peeters, wist het wel na afloop.’’ Net als tegen Den Bosch 100% kansen om zeep gebracht, tja,’’ aldus de teleurgestelde technisch verantwoordelijke Belg.

Volgende week vrijdag wacht voor Telstar thuis degradant V.V.V.  dat met een bijna geheel nieuwe selectie een 14e plek inneemt, slechts 17 eer tot scoren kwam en dus net als Telstar snakt naar een overwinning.

Door Hans Akkerman