Kanaaldijk wordt aangepakt, ruim een week lang eenrichtingsverkeer

Kanaaldijk wordt aangepakt, ruim een week lang eenrichtingsverkeer

De Geul en het deel van de Kanaaldijk dat overgaat in De Geul in IJmuiden is vanaf vandaag tot 8 december eenrichtingsverkeer. Auto’s kunnen alleen vanaf het Pontplein de weg op. Dat komt door wegwerkzaamheden die ondanks het slechte weer vandaag begonnen zijn.

Het kruispunt tussen Kanaaldijk en De Geul moet door de werkzaamheden veiliger worden. Er komen onder andere drempels aan weerszijden van de kruising.

Verkeer dat de andere kant op moet, wordt aan de zuidkant van IJmuiden omgeleid via de Dokweg, Raafstraat, Pleiadenplantsoen, Planetenweg, Zeewijkplein, Heerenduinweg en Minister van Houtenlaan.

Omleiding Geul/Kanaaldijk – Gemeente Velsen

Er is veel discussie over het kruispunt. Fietsers en voetgangers voelen zich er onveilig, auto’s rijden te hard en bovendien maakte de gemeenteraad zich zorgen dat snelheidsboetes te gemakkelijk aanvechtbaar zouden zijn. Dat laatste bleek onwaar.

Er wordt nu gewerkt aan een voorlopige oplossing, in 2023 komt er een rotonde op de plek van het kruispunt.

Eerder waarschuwde de gemeente voor uitstel, maar volgens een woordvoerder ‘zijn de werkzaamheden vanmorgen gestart ondanks de matige weersomstandigheden.’

Bericht door mediapartner NH Nieuws.