Vuurwerk ontregelt Telstar

Vuurwerk ontregelt Telstar

Telstar- ADO Den Haag. Een competitie affiche van toch wel een paar jaar (2007) geleden. Momenteel is het alle hens aan dek voor de Hagenezen. Ze lijken eindelijk afscheid te kunnen nemen van hun Chinese investeerder/suikeroom met wie de onderlinge verhoudingen de laatste twee jaar tot een dieptepunt waren gezakt. Nu staat een Amerikaanse investeringsmaatschappij te trappelen van ongeduld. Binnenkort weten we meer. Sportief wordt er goed gepresteerd en zonder zes opgelegde strafpunten wegens het niet op tijd aanbieden van een deugdelijk financieel overzicht zouden de groen-gelen in de top drie  hebben gestaan.

Opvallend spelersnieuws trouwens uit Den Haag. Eljero Elia, 34 jaar inmiddels is weer terug waar het ooit voor hem begon. Een kwartier voor tijd verscheen hij weer even binnen de lijnen maar toen was het duel al door zijn collega’s in hun voordeel beslist.

Kon Telstar na het verdienstelijke resultaat in Doetinchem (1-1) wederom een promotie kandidaat een lastige avond bezorgen?  Een vraag die om een passend antwoord vroeg. Dat vond plaats op een heldere avond zonder publiek want dat is vanaf vorige week zondag wederom ‘’ het nieuwe normaal’’ ADO Den Haag domineerde het eerste half uur zonder dat ze kansen creëerden. Telstar zette daar aanvallend weinig tegenover, al kopte Roman Tugarinov in zijn eerste thuisduel in de basis uit een corner tegen de lat. Op het half uur zorgden een twintigtal meegereisde supporters uit Den Haag letterlijk voor het nodige vuurwerk. 

Een aantal  heftige vuurwerk projectielen werden van achter de goal aan de noordzijde van het veld opgeknald. Vluchtende fotografen, hevige rookontwikkeling en gelukkig maar een minuscuul schroeiplekken op de plastic mat was het resultaat. Scheidsrechter Blank gelastte natuurlijk een rustpauze in van een kwartier en dat had sportief gezien desastreuze gevolgen voor Telstar want binnen zes minuten sloegen de gasten tweemaal onbarmhartig toe.

https://twitter.com/DennisGouda88/status/1461780118821560323

Eerst knalde Thomas Verheydt van dichtbij de bal in de dak van de goal en vlak voor rust volleyde  diezelfde Verheydt  tegen de hand van Delvechio Blackson aan. Blank was onverbiddelijk en niet te vermurwen: strafschop. Keeper Abdel Elouazzane, invaller voor de zieke Trevor Doornbusch, redde nog tweemaal op slappe inzetten maar was pas bij de derde poging van Vincent Besuijen volslagen kansloos; 0-2. Het betekende de ultieme nekslag voor de Witte Leeuwen.

Met speels gemak gooide ADO Den Haag na rust het duel op slot en gaf Telstar nauwelijks kans om de spreekwoordelijke eer te redden. Mentaal aangeslagen wellicht door het afgestoken vuurwerk. De hinderlijke onderbreking van een kwartier knakte definitief het verzet van Telstar dat daarvoor goed georganiseerd de gasten frustreerden met solide verdedigend werk. Het was de genadeslag op een avond dat zo’n 20 meegereisde Haagse fans zich weer eens van hun slechte kant lieten zien. De politie verrichtte een paar arrestaties. Apart dat in een leeg stadion toch fans in staat zijn een duel  te laten kantelen. Een avond dus om snel te vergeten en het vizier te richten op volgende week: uit tegen TOP Oss.

Tekst: Hans Akkerman