Mijn vader en zijn twee vrouwen

Mijn vader en zijn twee vrouwen
©aangeleverd

Dit is de titel van een boek van de hand van Alice Loeters, waarin haar vader en zijn twee vrouwen centraal staan. Zij beschrijft haar familiegeschiedenis van 1808 tot 2009, het jaar waarin haar tweede moeder overleed. Het indringende verhaal beschrijft hoe het leven van deze niet alledaagse boerenfamilie in een klein dorp in de Achterhoek verloopt.

Alice groeit op in deze omgeving en komt er met het verstrijken der jaren achter dat haar familiegeschiedenis bijzonder was. Haar moeder, mama in het boek, overleed op 45 jarige leeftijd. Haar vader bleef achter met zeven kinderen tussen de 5 en 15 jaar. Vader werd gekoppeld aan een andere vrouw waardoor de kinderen een nieuwe moeder kregen. Het is niet alleen een familiegeschiedenis het beschrijft ook in die tijd de normen en waarden in relaties en opvoeding; hoe ze om gingen met ziekte en dood, de rol van de katholieke kerk en het imago van boeren.

Het boek is vanaf vandaag te koop via de webwinkel van website van Boekscout.

In bijgaand geluidsfragment het volledige interview met Alice Loeters tijdens het live radioprogramma Home Alone van dinsdag 16 november jl.