Sfeervolle gedenkavond op Westerveld

Sfeervolle gedenkavond op Westerveld
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Vorig jaar kon de jaarlijkse gedenkavond vanwege corona niet doorgaan. Op dinsdagavond 2 november – Allerzielen – was het weer mogelijk om gezamenlijk overledenen te herdenken op begraafplaats Westerveld in Driehuis.

Net als eerdere jaren was op het park een verlichte wandelroute uitgezet en langs het rode pad brandden fakkels. Op verschillende plekken werd muziek ten gehore gebracht en op het grote veld werden gedichten en teksten voor die vooraf waren ingestuurd.

In bijgaand geluidsfragment vertelt Theo de Natris over het ontstaan van de gedenkavond en het programma. Het fragment was onderdeel van live radioprogramma Home Alone op dinsdagmiddag voorafgaand aan de gedenkavond.

Fotograaf Dennis Gouda heeft de sfeervolle avond vastgelegd in bijgevoegde fotogalerij.