Lokaal Klimaat Akkoord van start

Lokaal Klimaat Akkoord van start
©aangeleverd

Deze week vindt in Velsen de Klimaatweek 2021 plaats met als hoogtepunt de lancering van het Lokaal Klimaatakkoord en de CO2-monitor op vrijdag 5 november. Arnold Los, programmamanager klimaat en duurzaamheid, vertelt over de plannen die de gemeente Velsen heeft om de CO2-reductie te versnellen.

Arnold vertelt enthousiast hoeveel er al gebeurt in Velsen op gebied van verduurzaming en energiebesparing door ondernemers, scholen, organisatie en inwoners. Ervaringen en oplossingen van deelnemers kunnen vanaf vrijdag gedeeld worden via de nieuwe website Velsengoedbezig.nl.

Bekend is dat de CO2 reductie wereldwijd te langzaam gaat. Dit lokale klimaatakkoord gaat er volgens Los voor zorgen dat de CO2-reductie in Velsen gaat versnellen samen met inwoners, ondernemers en organisaties. Nieuwe initiatieven worden beloond met het planten van een boom op plekken in Velsen waar behoefte is aan extra groen.

De manifestatie start vrijdagmiddagmiddag om half 5 op het Plein 1945 in IJmuiden. Daar is iedereen welkom. Vervolgens gaat om 17.00 uur de website Velsengoedbezig.nl online.

Arnold Los lichtte het Lokaal Klimaat Akkoord Velsen toe tijdens live radioprogramma Home Alone. Het programma is elke dinsdagmiddag te volgen tussen 14:00 en 16:00 via de radio- en televisiekanalen van RTV Seaport.