Off day Witte Leeuwen

Off day Witte Leeuwen

Vijf dagen na de bekerthriller in Werkendam, Telstar versloeg de Kozakken Boys in de verlenging met 1-2 en stuit de volgende ronde thuis op 2e divisionist Spakenburg, wachtte Jong Ajax. De jeugdige talenten  van Ajax begonnen matig aan het seizoen maar zijn bezig aan een indrukwekkende inhaalslag en hebben zich keurig op plek 6 genesteld. Ze zijn verdedigend kwetsbaar maar scoren na Volendam de meeste goals (27), dus de defensie van Telstar was meer dan gewaarschuwd voor hun offensieve dadendrang. Bij de Witte Leeuwen ontbrak Anwar Bensabouh die tijdens het bekerduel geblesseerd uitviel en een paar weken rust moet houden.

Op sportpark De Toekomst liep de hoofdtribune aardig vol en een dertigtal Telstar-fans hadden de moeite genomen hun club te ondersteunen. Ze beleefden echter een treurige avond want Jong Ajax was niet één maar twee maatjes te groot voor een apathisch opererend Telstar dat er met 3-0 nog genadig afkwam. De enige uitblinker aan Velsense klant, keeper Trevor Doornbusch, voorkwam met een aantal fraaie reflexen een monsterscore.

‘’ Laat ze niet voetballen want dan spelen ze je kapot,’’ waarschuwde Andries Jonker al vooraf maar zijn profetische woorden hadden waarschijnlijk bij de spelers weinig indruk gemaakt want vanaf de eerste balomwenteling belandde Telstar in een heuse rondo/ masterclass en kwam steeds een stapje te laat. Danilo, de enige speler van midden twintig tussen de jonge veulens, opende de score op het kwartier toen hem geen strobreed in de weg werd gelegd door het centrale duo. Jong Ajax combineerde vaardig maar kon dat voor rust nog niet in meer goals tot uiting brengen, voornamelijk door goed keeperswerk van Trevor Doornbusch.

Even leek het er op dat Telstar na rust uit een ander vaatje ging tappen en dat leidde tot de enige schietkans die op de voet van debuterend keeper Joey Roggeveen, ooit acterend in Velsen-Zuid, belandde. Schijn bedroog echter want de goal van de avond werd tien minuten later ingeleid door een sublieme actie van de jonge veulens van Jong Ajax. Een uittrap van Roggeveen bereikte een Amsterdamse middenvelder die als een sneltrein samen met zijn middenvelders opstoomde en Naci Ŭnűvar de gelegenheid bood met samba achtige bewegingen de tweede goal aan te tekenen. En dat alles binnen een seconden of zes! Luttele minuten later trapte dezelfde speler vrij gelaten bij de 2e paal opnieuw een heerlijke, snelle counter langs Doornbusch;3-0. De eindstand en de eerste clean sheet van Jong Ajax na maar liefst 46 optredens!

Trainer John Heitinga ging gelukkig voor Telstar behoorlijk wisselen waardoor de score voor Telstar niet hoger opliep. Een pijnlijke afstraffing werd zodoende Telstar bespaard.’’ We liepen ons suf,’’ concludeerde Jonker bitter. Een avond om snel te vergeten en de blik op Excelsior te richten. Zaterdagmiddag 16.30 uur in Velsen-Zuid.

Door Hans Akkerman