Radioprogramma ‘Jim is uit’: World Vegan Day in Velsen

Radioprogramma ‘Jim is uit’: World Vegan Day in Velsen
Yolanda en Femke Ouwehand

Radioprogramma ‘Jim is uit’ staat op maandag 1 november volledig in het teken van de World Vegan Day. Tussen 16:00 en 18:00 spreekt Jim van der Eng met inwoners uit Velsen die zich in zetten voor een diervriendelijke manier van leven. Volg het programma live op de radio via 107,8 FM, of via de televisie op Ziggo kanaal 37 of KPN kanaal 1490.

 “Als slachthuizen glazen muren zouden hebben zou iedereen vegetariër zijn”, zei Paul McCartney van de Beatles. Want het slachten van dieren is gruwelijk om te zien. Maar waarom worden sommige mensen dan veganist en geen vegetariër, is dat niet wat extreem? Want veganisten gebruiken helemaal geen producten van dieren, dus ook geen melk, kaas en eieren. Veel jongeren kiezen tegenwoordig voor een plantaardige leefstijl, voor de dieren maar ook voor het klimaat. Dan kan je vragen verwachten als “is dat niet heel lastig en is het wel gezond?”.

Op maandag 1 november is het World Vegan Day en daarom praat Jim van de Eng hierover met Yolanda en Femke Ouwehand (moeder en dochter) in zijn radioprogramma ‘Jim is uit’ tussen 16:00 en 18:00. Yolanda en Femke zijn beide veganistisch en zetten zich in voor een diervriendelijke manier van leven. Je kunt het programma live meeluisteren via radio 107,8 FM. Ook kun je op de televisiezender meekijken via de webcam die in de radiostudio staat, Ziggo kanaal 37, KPN kanaal 1490.

Nieuwsgierig geworden? Lees er alvast meer over op: veganisme.org en veganrevolutie.nl  

%d bloggers liken dit: