Postzegelverzamelaars vinden elkaar in Santpoort “Het zit in de genen”

Postzegelverzamelaars vinden elkaar in Santpoort “Het zit in de genen”

Landkaarten, auto’s, vogels, koffie… noem het maar op! De postzegelverzamelaars van de Postzegelvereniging Santpoort hebben uiteenlopende verzamelingen. Twee keer in de maand ontmoeten ze elkaar in dorpshuis het Terras in Santpoort-Noord. Op de clubavonden kienen de leden en is er een postzegelveilig. Maar de leden komen voornamelijk voor de gezelligheid. “Het gaat echt om de sociale contacten,” aldus bestuurslid Chris Bruin.  

Er komen gemiddeld 20 tot 30 leden op de clubavond af, uit Haarlem, Heemstede tot Santpoort, en  Velsen-Noord. Iedereen is welkom bij de postzegelvereniging Santpoort. Op de tweede en vierde maandag van de maand komt de club bij elkaar.

Jaap van Stralen verzamelt al bijna 70 jaar postzegels. Het begon al toen hij op de lage school zat. En sindsdien is hij nooit meer gestopt. Waarom hij de zegels verzamelt? “Het is een soort virus, het zit in de genen.” Ook is hij al zeker 40 jaar lid van de vereniging. De meeste leden verzamelen al tientallen jaren en hebben garages vol aan postzegelboeken. De waarde van de zegels wordt vastgesteld via de nationale catalogus. Maar de meeste verzamelaars kunnen dankzij hun ervaring al inschatten welker waarde aan een zegels hangt.

%d bloggers liken dit: