Velsertunnel richting Haarlem dicht door ongeluk, omleiding via Wijkertunnel

Velsertunnel richting Haarlem dicht door ongeluk, omleiding via Wijkertunnel

De Velsertunnel (A22) is dinsdagmiddag in de richting van Haarlem dicht door een ongeluk waarbij meerdere auto’s zijn betrokken. Verkeer wordt omgeleid door de Wijkertunnel.

Eerder vanmiddag is een ongeluk ontstaan in de Velsertunnel. Meerdere auto’s waren betrokken. Het ongeluk ontstond in de richting Beverwijk naar Velsen. De IJmuider Courant meldt dat er één persoon naar het ziekenhuis is gebracht en dat er inmiddels twee auto’s zijn weggesleept uit de tunnel.

De betrokken auto’s zijn inmiddels geruimd, maar Rijkswaterstaat is nog bezig met het leegruimen van de tunnel en laat weten dat dat nog even gaat duren. Het is nog niet duidelijk wanneer de tunnel weer wordt geopend.

Door de afsluiting van de tunnel is al veel file ontstaan, onder andere rondom de Velsertraverse in Velsen-Noord richting de ingang van de Velsertunnel.