Geen massale Sinterklaas intocht in Santpoort-Noord, wel ‘Dag van Sinterklaas’

Geen massale Sinterklaas intocht in Santpoort-Noord, wel ‘Dag van Sinterklaas’

“Dit jaar geen massale intocht in Santpoort-Noord”, dat vertelt Mieke Mes, woordvoerder van het Sinterklaascomité Santpoort-Noord. Gezien de coronabeperkingen kunnen de traditionele plannen dit jaar niet plaatsvinden. Als alternatief wordt er een speciale ‘dag van Sinterklaas’ in het leven geroepen. Horeca en winkeliers in het dorp organiseren op 20 november verschillende activiteiten voor gezinnen.

Het comité heeft de vaste traditie van een grote stoet en feest op het plein dit jaar moeten schrappen. “Dat kunnen we niet rond krijgen met alle eisen die we daarmee moeten vervullen,” legt Mieke uit. Wel heeft het Sinterklaascomité Santpoort-Noord een creatief alternatief bedacht.

Zaterdag 20 november wordt uitgeroepen tot de ‘dag van Sinterklaas’. Horeca en winkeliers spannen zich de hele dag in om gezinnen uit het dorp een leuke dag te bezorgen. Mensen kunnen bij horeca in het dorp aanschuiven bij een pietenontbijt, een ‘Piet-za’ scoren, of een ‘frietje van piet’ halen. Ook zijn er door het hele dorp spelletjes te doen. Denk aan pepernootje werpen, een etalage letterspel en het halen van een pietendiploma, Alles gebeurt onder leiding van pieten.

In de aanloop naar de sinterklaas viering wordt er een speciale vlag en ‘Sinterklaas pakket’ samengesteld die inwoners kunnen kopen bij winkeliers in het dorp. Met de vlag weten pieten bij welke huizen ze een cadeau langs kunnen brengen.

Mieke Mes vertelt in onderstaand fragment alle details.