Paul Haenen gastheer theatrale talkshow Coming Out Day

Paul Haenen gastheer theatrale talkshow Coming Out Day

Zondagmiddag 10 oktober wordt de internationale Coming Out Day gevierd in Velsen! De Velsense Regenboogbrigade, onder aanvoering van het Regenboogloket in Velsen en de Stadsschouwburg Velsen, organiseert ter gelegenheid een theatrale talkshow. Theater- en televisiemaker Paul Haenen is gastheer van de show. De show is van 14:00 tot 16:00 en gratis te bezoeken. Bezoekers moeten wel van tevoren een kaartje reserveren via de website van de Stadschouwburg Velsen.

Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen is opnieuw de locatie voor de viering van de jaarlijkse Coming Out Day in Velsen. Paul Haenen wordt vergezeld door Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken, voormalig Roze in Blauw-vertegenwoordiger Marja Lust, de uit Velsen afkomstige Bisschop Schoon van de Oud-Katholieke Kerk Nederland, de Velsense wethouder Marianne Steijn, ChristenUnie Velsen-steunfractie lid Frank Cornet en ervaringsdeskundige Marijn Baggerman.

De Regenboogbrigade Velsen is een lokaal samenwerkingsverband van COC Kennemerland en Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, Stichting Welzijn Velsen, Regenboog Loket Velsen, Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen en de Gemeente Velsen. Met een reeks activiteiten wil de Regenboogbrigade de zichtbaarheid en de kennis van de seksuele diversiteit en daarmee de sociale acceptatie in de lokale samenleving vergroten. Op straat, op school en sportverenigingen en waar dan ook. De stroom aan activiteiten bereikt jaarlijks een hoogtepunt op en rond de Coming Out Day, die dit jaar op 10 oktober in Velsen gevierd wordt.

De muzikale omlijsting van de talkshow wordt verzorgd door de Velsense zanggroep Unity en Regenboogloket-ambassadeur Zoë Gerritsen uit Velsen. Zij was samen met Ronald Serné, directeur van het Regenboogloket maandagmiddag aanwezig tijdens het eerste uur van het live radioprogramma Home Alone.

In bijgaand geluidsfragment vertellen zij hun persoonlijke verhaal over hun Coming Out, wie de gasten zondag op het toneel zijn en hoe het programma er verder uitziet.