Techport Technologieweek voor ruim 4000 leerlingen

Techport Technologieweek voor ruim 4000 leerlingen

Deze week vindt in sporthal de Walvis in Beverwijk voor de derde keer de Techport Technologieweek plaats. Een week waarin ruim 4000 leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, docenten en ouders hun eigen techniektalent of die van hun kind kunnen ontdekken.

Landelijk is er een groot tekort aan technici. Vooral in de IJmondregio, waar de maak- en onderhoudsindustrie groot is. Daarom organiseert Techport samen met de partnerbedrijven en scholen de Techport Technologieweek. Dinsdag was het Smart Maintenance Day. Ruim 800 leerlingen van de bovenbouw van zeven voortgezet onderwijsscholen in de IJmond werden meegenomen in het begrip Smart Maintenance.

Wat dat inhoudt vertelt organisator Danielle van der Mark in bijgaand geluidsfragment.