Terreinwagens strijden om de Nederlandse titel op IJmuiderstrand

Terreinwagens strijden om de Nederlandse titel op IJmuiderstrand
©aangeleverd

De strandrace IJmuiden is inmiddels een traditie, elk jaar strijden gemiddeld 50 terreinwagens twee dagen lang op het IJmuiderstrand.  Aanstaand weekend 2 en 3 oktober wordt om het Nederlands Kampioenschap gestreden.

In bijgaand geluidsfragment legt organisator Hans Weder het reglement uit en aan welke voorwaarden je moet voldoen om deel te nemen. Deelname is onderhevig aan strikte regels want langs de kustlijn worden snelheden van tegen de 100 km gehaald.

Verder roept Weder het publiek op de aanwijzingen van de begeleiders van de race op te volgen. Het parcours wordt afgezet met hekken, maar het strand blijft toegankelijk. Vanaf paviljoen Noordzee zijn de races voor het publiek goed te volgen. Op zaterdag 2 oktober worden zes races gereden en op zondag 3 oktober drie races. Meer informatie is te vinden op ijmuidenstrandrace.nl/