Huurdersraad Velsen mild over achterstallig onderhoud

Huurdersraad Velsen mild over achterstallig onderhoud

Afgelopen zaterdag berichtte RTL Nieuws over het slechte onderhoud van sociale huurwoningen in Nederland. Ook het Woningbedrijf Velsen scoort slecht. Ruim 44 procent van de sociale huurwoningen verkeren in matige tot zeer slechte staat (bron NRC). Voor een reactie werd tijdens het live radioprogramma Home Alone gebeld met John Oppijnen, de voorzitter van de Huurdersraad Velsen.

In het bijgaand geluidsfragment reageert voorzitter Oppijnen. Hij vertelt dat het onderhoud aan de sociale huurwoningen van het Woningbedrijf inderdaad al jaren te wensen overlaat, en legt uit dat daaraan een aantal oorzaken ten grondslag liggen. Hij noemt deze in het geluidsfragment.

De Huurdersraad ziet met het Woningbedrijf en de gemeente Velsen kansen voor onder andere nieuwe- en gerenoveerde sociale huurwoningen in het ontwikkelen van de gebiedsvisie ‘Pont tot Park.