Langste kitesurftocht ter wereld passeert IJmuiden

Langste kitesurftocht ter wereld passeert IJmuiden
© Ton van Steijn

Op donderdag 30 september vond de vierde editie van kitesurfmarathon Hoek tot Helder plaats. Een 130 kilometer lange strijd langs de Nederlandse westkust, waarbij honderden fanatieke kitesurfers de onstuimige Noordzee trotseren om geld in te zamelen voor de Hartstichting. Op dit moment is er al bijna 600 duizend euro opgehaald. De tocht loopt langs de stranden van Hoek van Holland, Scheveningen, IJmuiden, Camperduin en Den Helder. De combinatie van de kiters en het onstuimige weer zorgde voor prachtige beelden op het strand van IJmuiden.

Onder de deelnemers waren onder andere oud-schaatser Mark Tuitert en kite pro’s Kevin Langeree en Lasse Walker. Ook Beau van Erven Dorens werkte zich de afgelopen maanden in het zweet voor de kitesurfmarathon. Hij is vastbesloten om het beter te doen dan vorige editie, toen hij in Katwijk moest afhaken: “Ik kijk ernaar uit om te finishen in Den Helder. Dat zou echt een persoonlijke overwinning zijn. Maar natuurlijk is de bijdrage aan de Hartstichting voor mij net zo belangrijk.” 

Hoek tot Helder is uitgegroeid tot een bucketlist-event voor kitesurfers uit heel Europa. Dit jaar deden zo’n 450 fanatiekelingen mee met de tocht. De start viel om 07.00 uur in Hoek van Holland. Met een hemelsbrede afstand van 130 km is dit de langste downwind kitesurftocht ter wereld die in één dag wordt afgelegd. Meer informatie en doneren vind je via hoektothelder.nl.