Ontmoeten doe je in de Bibliotheek

Ontmoeten doe je in de Bibliotheek
© Bibliotheek Velsen

Van 30 september tot en met 7 oktober 2021 vindt de Week van de Ontmoeting plaats in Velsen. De Bibliotheek Velsen doet mee met diverse activiteiten die mensen de kans geven om andere mensen te ontmoeten en zo nieuwe sociale contacten aan te gaan. De hele week zit vol leuke activiteiten zoals de Nationale Voorleeslunch op 1 oktober, de koffie-wandeling op 6 oktober, het Craft Café en de oprichting van een nieuwe Leesclub op 7 oktober. Meedoen met de activiteiten is gratis.

In bijgaand geluidsfragment vertelt Anne Eijnwachter van de bibliotheek Velsen dat het goed te merken is dat mensen behoefte hebben elkaar weer fysiek te ontmoeten en dingen te ondernemen. Dit is ook te merken aan het stijgende aantal bezoekers aan het leescafé in de Bibliotheek IJmuiden. Verder geeft Anne een toelichting op het hele Velsense programma van de Week van de Ontmoeting.

Vrijdag 1 oktober van 10.45-12:00 uur: Voorlezen tijdens de Nationale Voorleeslunch
Op de Nationale Ouderendag lezen Piet Paree (Bibliotheek IJmuiden) en wethouder M. Steijn (Bibliotheek Velserbroek) het Nationale Voorleeslunchverhaal voor, geschreven door Mensje van Keulen. Dit onder het genot van koffie met gebak.

Donderdag 30 september van 10:30-12:30 uur: Cursus Digisterker: Werken met de e-overheid
Tijdens deze cursus (4 dagdelen) leer je met anderen hoe je gebruik kan maken van digitale overheidsdiensten van o.a  de gemeente, het UWV en de Belastingdienst.  Locatie: Bibliotheek IJmuiden

Dinsdag 5 oktober van 10:00-12:00 uur en woensdag6 oktober van 19:00-21:00 uur: Het Craft Café
Gezellig samen handwerken in het leescafé onder het genot van kopje koffie of thee. Neem je eigen handwerk mee en kom langs! Locatie: Bibliotheek IJmuiden.

Woensdag 6 oktober van 10.00 tot 10.45 uur: Koffie-wandeling
Lekker bewegen en leuke gesprekken voeren: ga mee met de koffie-wandeling van de Bieb onder leiding van wandelgids Anne. Bij terugkeer in de Bibliotheek staan de koffie en de thee klaar. Locatie: Bibliotheek IJmuiden.

Donderdag 7 oktober van 15:00-16:30 uur: Informatiebijeenkomst Senia over een nieuwe leesclub
Een medewerker van Senia geeft uitleg over het opzetten van een leesclub. Bij voldoende belangstellenden wordt er een leesclub gevormd. Locatie Bibliotheek Velserbroek. Aanmelden via e-mail miek.vandesande@senia.nl.

Meedoen met de activiteiten is gratis. Graag wel van tevoren aanmelden bij de balie in de Bibliotheek, via bibliotheekvelsen.nl  of telefonisch 0255-525353.

%d bloggers liken dit: