Burendag ‘Big Bang’ feestje voor kids

Burendag ‘Big Bang’ feestje voor kids

De raketten vlogen zaterdag door de lucht op het terrein van het voormalige Provinciaal Ziekenhuis Bloemendaal/Santpoort. In het kader van de nationale burendag hebben omwonenden een speciale dag georganiseerd voor kinderen uit de nieuwe woonwijk. De gehele dag stond in het teken van ruimtevaart en er waren verschillende activiteiten te doen.

De burendag werd groots aangepakt op het Bloemendaalse Meer en Berg terrein. De nieuwe woonwijk op de Zocherlaan is opgericht op het terrein van het hoofdgebouw van het Provinciale Ziekenhuis. Kees Roosloot heeft samen met een team van buurtbewoners de buurtdag georganiseerd. “We hebben dit georganiseerd om de kinderen in de buurt kennis te laten maken, en de jeugd bij elkaar te brengen.” De dag werd mede dankzij een subsidie van BloemendaalSamen mogelijk gemaakt.

De 150 aanwezige kinderen konden met een stempelkaar verschillende activiteiten langsgaan. Zo was er een disco, een stormbaan, klassieke cello muziek, was de Sterrenwacht Copernicus aanwezig, en liepen er Star Wars personages rond. Hoogtepunten waren de gyroscoop waar kinderen in konden, en het bouwen van een waterraket. Aan het eind van de dag konden ze een astronautendiploma ophalen.