Opening Bloei Boei tuin

Opening Bloei Boei tuin

Bij buurthuis De Brulboei in Oud-IJmuiden is er een tuin gecreëerd waar GGZ-cliënten samen met vrijwilligers en buurtbewoners samen kunnen werken. De tuin biedt de cliënten een plek om lekker in de buitenlucht bezig te zijn. Want werken in de tuin is werken aan herstel. Op vrijdag 24 september werd de tuin officieel geopend door wethouder Marianne Steijn.

De deelnemende cliënten kampen veelal met tijdelijke of chronische psychische problemen. De hoop is dat deze cliënten dankzij de tuin regelmatig in de buitenlucht te vinden zijn, een ritme kunnen opbouwen, en voldoening kunnen vinden. Ook kan er via de tuin een stukje gezelligheid worden gevonden met vrijwilligers uit de omgeving.

De tuin werd op vrijdag 24 september geopend door Marianne Steijn, wethouder Sociaal Domein. In haar opening benadrukte ze hoe fijn het kan zijn om actief met je handen aan het werk te gaan, en stelde ze, “Het werken aan de tuin, is werken aan herstel.” Ook de verbintenis met de omgeving kan veel goeds bieden. “De mooiste contacten tussen mensen ontstaan vaak door samen iets te doen.”