Premières Nederlands Film Festival in Velsen te danken aan Corona

Premières Nederlands Film Festival in Velsen te danken aan Corona
©Stadsschouwburg Velsen

Ook dit jaar opent Filmtheater Velsen weer haar deuren voor het Nederlands Film Festival. Van  24 tot en met 30 september draaien zeven unieke festivalpremières op het grote doek van het filmtheater in de Stadsschouwburg. In bijgaand geluidsfragment vertelt filmprogrammeur Hugo Emmerzael dat het eigenlijk grappig is dat Velsen het Nederlands Film Festival aan Corona te danken heeft. Vrijdag is de officiële openingsfilm ”Mijn vader is een vliegtuig” te zien met Elisa Schaap als Eva en Pierre Bokma als haar vader.

Op 3 oktober wordt als slotfilm van het Filmfestival de nieuwste film ”Nr 10” van Alex van Warmerdam vertoond. Een deel van deze film is opgenomen in de Stadschouwburg en in en rond IJmuiden. Van Warmendam komt 3 oktober naar de Stadsschouwburg om vragen van het publiek na afloop van de film te beantwoorden.