Gouden jubileum voor Nederlandse Brandwondenstichting

Gouden jubileum voor Nederlandse Brandwondenstichting
© Brandwonden Stichting

Vijftig jaar geleden is de Nederlandse Brandwondenstichting opgericht in Beverwijk omdat veel brandwondenpatiënten in het Rode Kruisziekenhuis werden gebracht. In die tijd hadden patiënten met meer dan 40 % brandwonden geen kans op overleven. Tegenwoordig overleven mensen met meer dan 78% brandwonden.

In die vijftig jaar is dus veel veranderd. In bijgaand geluidsfragment vertelt Ariënne de Boer van de Nederlandse Brandwondenstichting hier alles over en over de toekomstige mogelijkheden om eigen huid te kweken. De eerste proeven hebben inmiddels met patiënten plaatsgevonden en die zijn veelbelovend.

Uiteraard is hiervoor veel geld nodig en daarom roept Ariënne bedrijven op financieel mee te helpen. Dat kan door een e-mail te sturen naar adeboer@brandwondenstichting.nl

In de eerste week van oktober vindt de jaarlijkse collecte plaats. Collectanten kunnen zich aanmelden via de website: nederlandsbrandwondenstichting.nl