Buikglijden voor kids

Buikglijden voor kids
©Ton van Steijn Tessa Smit winnaar 12 t/m 16 jaar.

Voor vele Santpoorters is het buikglijden een hoogtepunt van het dorpsfeest. Toch moesten volwassen buikglijders een jaartje overslaan vanwege coronamaatregelen. De vrienden van de Oranje Vereniging Voorhout (OVV) verzorgden zaterdag 7 augustus weer een supergladde buikschuifbaan van 50 meter. Maar dit jaar uitsluitend voor kids.

Het bestuur van de Harddraverij Vereniging vindt het belangrijk dat Santpoort aan talentontwikkeling bij het buikschuiven blijft doen. Sinds 2019 mag Martijn Gravemaker, alias “Kip in het bakkie” zich Nederlands Kampioen Buikschuiven noemen! Inmiddels zijn ook Joris Bergman (“de Navel”), de “Belly man” Dennis Wijker, Danny Does, alias “Het Fenomeen”, “De roze Tornado” Herman Berg, “De Witte Condor” (Maarten Sneekes) en “The Challenger” Levi Veldhuijzen een begrip in Santpoort en omstreken. De lat moet hoog gehouden worden en daarom werd de talentontwikkeling onder strenge maatregelen voortgezet voor kids tussen de 6 tot 17 jaar.

De 7 jarige Luna beet in de categorie 6 t/m 12 jaar het spits af met 9 meter en 90 centimeter. De jongste deelnemer was de 5 jarige Merle Vinke die een afstand van 5.80 meter gleed. De 11-jarige Tessa Smit uit Santpoort werd eerste in deze categorie met een afstand van 21.95 meter. Tweede werd de 12-jarige Amsterdamse June Hoogmoed met een afstand van 20.25 meter en derde Tycho Hiemstra uit Haarlem met 20.10 meter.

In de categorie 13 t/m 17 jaar ging Chris Vierhout met de titel Buikschuiver van het jaar naar huis met een afstand van 34.09 meter. De tweede plaats was voor Lucas Schouten met een afstand van 33.58 meter en de derde prijs was voor Jesper Molenaar met een afstand van 32.07 meter.