Dance Valley strooit bloemen op Velsen Valley in Spaarnwoude

Dance Valley strooit bloemen op Velsen Valley in Spaarnwoude
©RTV Seaport

Door de coronamaatregelen kan een van Nederlands langstlopende dancefestivals voor de tweede keer op rij geen doorgang vinden.  De 26e editie van Dance Valley zou namelijk zaterdag 14 augustus op het terrein van Velsen Valley in Spaarnwoude worden gevierd. De organisatie is momenteel in gesprek met de gemeente Velsen om de mogelijkheden te verkennen om het festival te verhuizen naar september. In de tussentijd is het idee ontstaan om op de oorspronkelijke datum van het festival, zaterdag 14 augustus, een oude traditie nieuw leven in te blazen: de bloemenregen. 

Tot 2014 strooide een helikopter ieder jaar op het hoogtepunt van het feest meer dan 100.000 bloemen uit over het dansende publiek. Een spectaculaire en onvergetelijke ervaring voor de tienduizenden bezoekers.’ vertelt de woordvoerder van het festival. Hij vult aan: ‘Aangezien ons publiek al zo ontzettend lang moet wachten totdat ze weer een editie van Dance Valley kunnen meemaken leek het ons belangrijk om onze bezoekers, ons team, onze partners en iedereen die door corona geraakt is op deze speciale manier een hart onder de riem te steken. En om op deze manier kunnen we ook laten zien dat we er nog steeds zijn en dat we absoluut terug zullen komen op onze heilige grond in Spaarnwoude. Dit jaar, of anders volgend jaar.’  

DJ La Fuente zal de bloemenregen ondersteunen met een exclusief optreden, dat zaterdag 14 augustus vanaf 19:30 wordt uitgezonden op het YouTube-kanaal en de Facebookpagina van Dance Valley.