Puzzeltocht voor paard en ruiter door Santpoort

Puzzeltocht voor paard en ruiter door Santpoort
© RTV Seaport / Ton van Steijn

Als alternatief voor de paardenevenementen van het Dorpsfeest Santpoort werd vrijdag 6 augustus één puzzeltocht georganiseerd voor ruiter en paard; de allereerste paard-en-ruiter-puzzelrit voor duo’s en teams door Santpoort en omgeving! Onderweg kregen deelnemers verschillende opdrachten en aanwijzingen die zij moesten volgen. Bekende elementen als ringsteken en een springonderdeel waren ook deel van te tocht.

Tijdens de puzzelrit werd er aan de hand van opdrachten en aanwijzingen een route bepaald. In maximaal twee uur deden de deelnemers een ronde door het dorp. De opdrachten varieerde van foto’s maken en doorsturen, de weg vinden door middel van foto’s, een rebus oplossen en antwoorden op vragen geven. Onderweg waren ook traditionele elementen terug te zien van bekende paardenevenementen tijdens het dorpsfeest. Zo moesten de deelnemers ringsteken en was er een springonderdeel.

Een terugkerend onderdeel van alle paardenevenementen is: ‘het schoonste geheel’. Dit jaar kregen de deelnemers het thema mee: “Pandemie, dat is het nie”. Zo kwamen er veel creatieve uitdossingen voorbij.