Dobber met estafetteploeg naar finale 4×400 meter

Dobber met estafetteploeg naar finale 4×400 meter
Archieffoto Jochem Dobber Foto © Atletiekunie

Nederland heeft zich geplaatst voor de olympische finale van de 4×400 meter. Samen met Terrence Agard en Ramsey Angela en Tony van Diepen liep Jochem Dobber uit Santpoort-Zuid naar de vijfde plaats in hun halve finale. Op basis van tijd mocht het team alsnog door naar de eindstrijd. De finale is zaterdag om 14.50 uur.

Bericht door mediapartner NH Nieuws

De estafetteploeg ging zonder de snelle Liemarvin Bonevacia van start. Bonevacia liep donderdag nog de finale van de 400 meter en nam rust. Desondanks liep het viertal een nieuwe Nederlands record: 2.59,06. Hiermee zaten ze ruim onder het onder het oude record dat op 3.02,37 stond.

Na afloop van de race was het afwachten op het resultaat in de andere halve finale of Nederland door zou gaan. Uiteindelijk bleek de tijd van de Nederlanders nét iets sneller dan die van India en dus kwalificeerde de ploeg zich nipt voor de eindstrijd. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Nederland zich op dit onderdeel plaatst voor een olympische finale.