Familie Jochem Dobber leeft mee met Olympische Spelen vanuit Santpoort

Familie Jochem Dobber leeft mee met Olympische Spelen vanuit Santpoort

Bij Atletiekvereniging Suomi worden vrijdag- en zaterdagmiddag Olympische juichmiddagen georganiseerd voor leden van de vereniging. De middagen volgen alle Olympische atletiekwedstrijden, maar in het bijzonder oud Suomi lid Jochem Dobber. Omringd door familie en hechte vrienden keken de ouders en grootouders naar de eerste estafetterace waar Nederland aan mee deed.

Trotse ouders Karin en Martien Dobber keken vol spanning mee tijdens de series kwalificatie. Hoewel ze normaliter geen wedstrijd missen, konden zij wegens corona hun zoon niet volgen naar Tokio. Omringd door familie, hechte vrienden en clubleden keken ze daarom vanaf atletiekvereniging Suomi mee. Ook de grootouders van beide kanten waren aanwezig. “Zo bijzonder dat zij dit ook nog mogen mee maken,” stelde vader Martien Dobber.

Het Nederlandse estafetteteam, waar Jochem Dobber onderdeel van is, heeft zich tijdens de race geplaatst voor de olympische finale van de 4×400 meter. Samen met Terrence Agard en Ramsey Angela en Tony van Diepen liep Jochem Dobber naar de vijfde plaats in hun halve finale. Bovendien werd er een nieuw Nederlands record gehaald van 2.59,06. Hiermee zaten ze ruim onder het onder het oude record dat op 3.02,37 stond.

Na afloop van de race was het afwachten op het resultaat in de andere halve finale of Nederland door zou gaan. Uiteindelijk bleek de tijd van de Nederlanders nét iets sneller dan die van India en dus kwalificeerde de ploeg zich nipt voor de eindstrijd. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Nederland zich op dit onderdeel plaatst voor een olympische finale.

Na afloop van de tweede halve finale was er wat spanning en onzekerheid op Suomi, maar al snel was men overtuigd: “Ze hebben het gehaald!” klonk het. De champagne ging open. Zaterdag gaan ze opnieuw juichen tijdens de finale die om 14.50 uur plaatsvindt.