Kortebaandraverij dit jaar in ‘Santpoort-Oost’

Kortebaandraverij dit jaar in ‘Santpoort-Oost’
© Eric Budde

Dit jaar vond de kortebaandraverij van Santpoort op donderdag 5 augustus niet plaats in de Hoofdstraat, maar op de Draf- en Renbaan in Emmeloord. Voor de gelegenheid werd deze omgedoopt tot ‘Santpoort-Oost’. Santpoorters konden toch van de race mee genieten dankzij een livestream verzorgd door BES Event Service die via RTV Seaport uitgezonden werd. Bekijk hier alle beelden vanuit Emmeloord en vanuit het dorp terug.

Het bestuur van de Harddraverij Vereniging Santpoort en Omstreken stapte samen met enkele sponsoren stapten in de bus om naar Emmeloord af te reizen. Verder was er geen publiek welkom. De Draf- en Renbaan Emmeloord werd volledig omgedoopt tot Santpoort-Oost. Ook vanuit Santpoort werd de wedstrijd fanatiek mee gekeken via RTV Seaport.

De 261e kortebaan van Santpoort werd daar dit jaar gereden op een lange grasbaan. Een unieke gebeurtenis in de geschiedenis van de kortebaan. Ook voor de Noordoostpolder in Emmeloord was het een unieke ervaring, normaal vinden hier namelijk alleen langere koersen plaats. Totaal deden er 24 paarden mee. Opvallend was dat veel publieksfavorieten al snel uitgeschakeld werden. Na een spannende koers eindigde Chief One als grote winnaar in een duel tegen Archange de Jiel. De totale inzet van de totalisator kwam op € 32.992,50.

Via deze link is de volledige wedstrijd terug te kijken. NH Nieuws maakte en reportage over de sfeer in het dorp, bekijk die hier.

UITSLAG 261ste Kortebaandraverij Santpoort  – donderdag 5 augustus 2021

1 – Chief One (7r) -Rick Wester (Beslissende omloop: Wim van der Mespel)-Stal De Groningers
2 – Archange de Jiel (11r) – Rick Wester – Stal De Groningers                                              
3 – Falco (9r) – BIJGELOOT – Wim van der Mespel – H.P. Sinnige                                            
4 – Hero Baldwin (7r) – Aad Pools – M.A. Pools                                                                         
5 – Feria de Rheve (6m) – Wim van der Mespel – Stal L.K.S.                                                     
5 – Panic Launcher (11m) – Mats Wester – Stal De Groningers