Dorpsfeest Santpoort ‘Light variant’ geopend met rijtuigendag

Dorpsfeest Santpoort ‘Light variant’ geopend met rijtuigendag
© RTV Seaport/ Ton van Steijn

Zaterdag 31 juli ging de light variant van het Dorpsfeest Santpoort van start. De zaterdag stond de rijtuigendag op de planning. De dag werd geopend met de woorden: “Twee jaar helemaal geen dorpsfeest was voor ons geen optie,” aldus voorzitter van de Harddraverij Vereniging Bas Kuntz.

De rijtuigendag telde dit jaar maar liefst vijftien aanspanning. Deze reden in een verkort programma door Santpoort en omgeving. Het bestuur en de deelnemers waren erg blij dat de rijtuigendag dit jaar door kan gaan. “Mensen kunnen de rijtuigen gewoon vanaf hun eigen voordeur bekijken, allemaal veilig en op anderhalve meter afstand dus,” licht Bas Kuntz toe.

Ondanks de beperkingen en coronamaatregelen wil het bestuur van het dorpsfeest Santpoort de eerste week van augustus niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Wegens de maatregelen is er bij de meeste evenementen geen publiek welkom. Om toch mee te kunnen genieten, maakt RTV Seaport in samenwerking met videogroep de Dwarsligger elke dag een sfeerimpressie van de activiteiten en zullen de kortebaan, en archiefbeelden van vorige jaren te zien zijn op de televisiezender.

De televisiezender van RTV Seaport is te zien op Ziggo kanaal 37, of KPN 1490. Of via rtvseaport.nl/live-tv/. Bekijk het overzicht van de activiteiten hier.

https://youtu.be/XYOw2IFPIyo