Telstar wint Visserijtoernooi

Telstar wint Visserijtoernooi
Foto: SC Telstar

Het aftellen is begonnen. Over een week, vroeger dan normaal, start de Keuken Divisie. Andries Jonker had het weekend er voor aardig ingevuld. Op zaterdag een drieluik in Katwijk, het Visserijtoernooi, met twee oefenduels van 45 minuten tegen de gastheer en Kon.H.F.C. en een dag later in Beverwijk nog een oefenpotje tegen 3e divisionist D.E.M. Tijd om definitief te finetunen en de juiste formatie samen te stellen die a.s. vrijdag thuis opent tegen F.C. Emmen.

Dat diende aanvankelijk te gebeuren op Sportpark de Krom in een herfstachtig decor want regenbuien in combinatie met een felle westerwind, niet vreemd natuurlijk zo vlak bij de kust,  droeg even bij tot een naargeestige ambiance. Het weer klaarde echter rap op, de donkere wolken losten op en een deel van de paar honderd thuissupporters op het afgesloten terras gingen massaal aan het bier, een portie kibbeling en dampende housemuziek complementeerde een geslaagde middag.

Andries Jonker koos in het eerste duel tegen Kon. H.F.C. voor een stevig basisteam en zette jeugdspeler Thijs Meereboer ( Hollandia onder 19) naast Glynor Plet in de spits. Er ontspon zich een duel zonder veel hoogtepunten, nogal rommelig en slordig en de concurrenten hielden elkaar redelijk in evenwicht. Telstar speelde efficiënt, creëerde twee kansen en haalde daaruit het maximale rendement. Na 31 minuten schoot Rashaan Fernandes de bal hoog in de goal maar al een minuut later werd het evenwicht hersteld. Anwar Bensabouh trok een Haarlemse spits opzichtig bij zijn shirt en de toegekende penalty werd vlekkeloos omgezet. Toch kon de volle winst worden gepakt. Uitgerekend Thijs Meereboer vond met een handige breedtepass Glynor Plet en die wist wel raad met de buitenkans en scoorde de winnende goal met een leep puntertje in de uiterste hoek;2-1.

Een half uur later volgde duel twee tegen gastheer Katwijk met slechts één enkele wissel. Nu mocht een andere jeugdspeler zijn opwachting maken en verscheen de pas 19-jarige Aaron Agbemson in de spits naast Glynor Plet. Ook de snelle en lenige Almeerder deed van zich spreken. Na acht minuten vond Cas Dijkstra met een heerlijke steekpass door het centrum Glynor Plet. Die werd aangetikt en uit evenwicht gebracht. De toegekende strafschop werd door Agbemson onberispelijk verzilverd;1-0. Met handig voetenwerk en prima passes  maakte de jongeling die ooit bij Waterwijk in Almere begon een bevredigend debuut. In duel twee veel meer strijd en gif. Door beide kemphanen werd regelmatig fel getackled en speels gecombineerd in een hoog tempo. De gastheer met drie bovenmodale 2e divisie spitsen ging energiek vol voor de gelijkmaker maar stuitte keer op keer op een degelijke Velsense afweer. Dat moet Jonker en de zijnen deugd hebben gedaan.

Na het duel de gebruikelijke prijsuitreiking. Jonker nam als representant van de winnaar van het drieluik het kleinood in ontvangst en alle Telstar spelers kregen, jawel, want we zijn natuurlijk in vissersdorp Katwijk, haring aangeboden. Vervolgens stond Jonker geduldig even de lokale krant en RTV Noord -Holland te woord om vervolgens af te reizen naar Deventer. Waarom? Nou, Go Ahead Eagles oefenden daar tegen F.C.Emmen, de tegenstander van a.s. vrijdag. Dan moet blijken in hoeverre Telstar klaar is voor seizoen 2021/2022. Het aftellen kan beginnen!