Mannen joggen 1600km door Nederland en vragen aandacht voor depressie

Mannen joggen 1600km door Nederland en vragen aandacht voor depressie

Na 8 dagen hardlopen en mountainbiken, haalden de mannen van ‘Beards4Life’ vrijdag de finish op het strand in Velsen-Noord. Hun tocht strekte zo’n 1600 kilometer en liep direct langs de Nederlandse grens. Zij liepen deze monstertocht om aandacht te vragen voor depressie.

Tijdens de tocht wisselden ze elkaar af. Ze liepen in tweetallen elk 60 kilometer per dag. Aangezien de mannen elkaar kennen van Obstacle Course Racing, waren ze wel gewend om vele kilometers te maken. Maar deze monstertocht was toch wel een uitdaging. “Deze week moesten we in ons hoofd wel wat knoppen om zetten om alles tot een goed einde te brengen,” aldus Paul Berndsen.

Het belangrijkste doel van het rondje Nederland was om aandacht te vragen voor depressie. De route langs de grens van Nederland stond daarbij symbool voor de grens die vele mensen dagelijks overgaan met als gevolg van een depressie. Ook hebben de heren geld opgehaald voor de Hersenstichting zodat er meer onderzoek naar het ontstaan en voorkomen van depressies gedaan kan worden.

Doneren kan nog steeds via deze link.