Vrijwillige radiomakers Omroep Heemskerk maken 1500ste uitzending

Vrijwillige radiomakers Omroep Heemskerk maken 1500ste uitzending
links Fred Kos en rechts Henk de Ruijter

Op zondag 25 juli 2021 staat een bijzondere uitzending bij Omroep Heemskerk op de planning: de 1500ste radio-uitzending van vrijwillig radiomakers Fred Kos (73) en Henk de Ruijter (72). En dat is niet iets dat je iedere dag hoort. Iedere zondag brengen ze tijdens hun ochtendshow ZieZoZondag tussen 10 en 12 muziek, nieuws en een spelshow. Het duo begon in 1992 met hun radioprogramma bij de lokale omroep en doet dit nog altijd met veel plezier. Een zondag gemist? Ho maar.

In oktober 1992 begon Fred in een kleine studio met radio maken op de zondagochtend. Eerst alleen, maar al snel sloot Henk zich bij hem aan. In 1994 verhuisde de omroep van een kleine locatie boven een dansschool, naar de oude meisjesschool St. Mariaschool aan de Anthonie Verherentstraat. Waar het pand wordt gedeeld met Café Lokaal. Tot op de dag van vandaag mistten Fred en Henk bijna geen enkele zondag, want op vakantie gaan ze niet vaak. “Iedere zondag zijn we aanwezig in de studio. Als een van ons niet kan, dan vangt de ander dat op. We vinden het belangrijk dat luisteraars op ons kunnen rekenen. Continuïteit vinden we belangrijk.”, aldus Fred Kos.

Met hun programma ZieZoZondag brengen Fred en Henk het nieuws van de week, draaien ze muziek en kunnen luisteraars meedoen aan een spel. In het tweede uur worden verzoekplaten gedraaid. Fred: “Luisteraars kunnen bij ons hun verzoekjes indienen, welke wij vervolgens afspelen. “Door de jaren heen is het aantal verzoeken gestegen. Inmiddels worden we zo vaak gebeld dat we assistentie hebben gekregen.”

Na de 1500ste uitzending gaan de heren vrolijk verder, want zat zijn ze het zeker nog niet. “We draaien na al die jaren nog steeds op volle toeren en hopen dat nog lang te mogen doen.”