Gratis zwemmen voor kinderen uit minimagezinnen

Gratis zwemmen voor kinderen uit minimagezinnen

Een dagje met vriendjes naar het zwembad tijdens de zomervakantie, voor sommige kinderen in minimagezinnen is dit niet vanzelfsprekend. De gemeente Velsen vindt het echter belangrijk dat alle kinderen de vrijheid hebben om te spelen, en dat zij niet beschadigd raken door financiële problemen in het gezin. Daarom zijn er verschillende bijzondere bijstand regelingen in het leven geroepen, zoals de 10-badenkaart waarmee kinderen uit bijstandsgezinnen kosteloos naar het zwembad kunnen gaan.

De bijzondere bijstand regeling krijgt onder andere vorm in de 10-badenkaart. Daarmee kunnen kinderen tussen 10 en 18 jaar 10 keer gratis zwemmen in het jaar. Een gezin komt in aanmerking hiervoor als het inkomen onder de 110% van de bijstandsnorm zit. Voor kinderen onder de 10 jaar bestaat er ook de gratis seizoenkaart van verschillende speeltuinen in Velsen.

Wethouder Marianne Steijn legt uit hoe het gratis zwemmen voor minima werkt, en waarom de Gemeente Velsen het belangrijk vindt om een pakket aan regelingen aan te bieden.