Aangepast programma Dorpsfeest(je) Santpoort bekend

Aangepast programma Dorpsfeest(je) Santpoort bekend

Geen feesttenten, geen podia, geen publieksevenementen en helaas geen kermis. Dat zijn de belangrijkste gevolgen vanwege de Corona-maatregelen voor het programma van het Dorpsfeest-Santpoort 2021. Toch wil de Harddraverij Vereniging, de organisatie achter de activiteiten van het dorpsfeest, de eerste week van augustus niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vandaar dit jaar een beperkt aantal activiteiten voor deelnemers. Om met elkaar toch nog iets van het Dorpsfeest-gevoel mee te krijgen.

Het bestuur kreeg geen goedkeuring voor geplande evenementen en moet veel regels en voorzorgsmaatregelen treffen om de activiteiten in kleine vorm te kunnen organiseren. Daarbij is er wel vijf keer een alternatieve vergunning aangevraagd, met dit programma als resultaat.

Op het aangepaste programma staan de rijtuigendag, wandelen, footgolf, petanque, ringsteken voor kinderen op de fiets, mediteren, hardlopen, kortebaandraverij, een (nieuw!) stepcontest en buikschuiven (let wel. uitsluitend voor kids). De paardenevenementen zijn vervangen door één puzzeltocht voor paarden en ruiters.

De geplande activiteiten zijn onderhevig aan een aantal regels en maatregelen. Zo kunnen deelnemers zich alleen vooraf online inschrijven voor de activiteiten via dorpsfeest-santpoort.nl. Bovendien benadrukt het bestuur dat er geen publiek welkom is.

Het hoogtepunt van het dorpsfeest, de kortebaan, gaat dit jaar dus ook door. Wel krijgt deze een hele nieuwe vorm. De wedstrijd wordt dit jaar zonder publiek op de lange baan in Emmeloord gereden. De race zal via de lokale omroep RTV Seaport in de huiskamer worden gebracht. Online gokken kan via ZEturf, instructies zijn te vinden in bijgevoegd programma. Daarnaast kan er nog fysiek ingezet worden. Op het Broekbergenplein, nabij de Aart Aarts Muziektent, komt een wagen van de totalisator te staan.

Het bestuur sluit het programma af met een positieve noot ondanks alle maatregelen. “Het mag duidelijk zijn. Het wordt geen Dorpsfeest Santpoort zoals u gewend was. Maar het bestuur heeft het maximale gedaan om toch nog elke dag iets volgens de Covid-veiligheidsrichtlijnen voor het dorp te kunnen organiseren. Het bestuur wenst u – ondanks de beperkingen – een gezellig en veilig Dorpsfeest Santpoort en is ervan overtuigd dat dat ook kan als iedereen de 1,5 meter maatregel naleeft!”

Je kunt het volledige programma hier bekijken.