Meld uw activiteit aan voor Week van de Ontmoeting: Samen tegen eenzaamheid!

Meld uw activiteit aan voor Week van de Ontmoeting: Samen tegen eenzaamheid!

Van 30 september tot en met 7 oktober 2021 vindt de Week van de Ontmoeting plaats in Velsen. Deze week bestaat uit activiteiten die mensen de mogelijkheid biedt om andere mensen te ontmoeten en nieuwe sociale contacten te leggen. Alleen met elkaar verminderen we eenzaamheid en maken we het bespreekbaar. U kunt hier een steentje aan bijdragen door een activiteit te organiseren.

Op 18 mei 2021 sloot gemeente Velsen zich aan bij ‘Eén tegen Eenzaamheid’. Dit is een landelijke coalitie die zich richt op het verminderen van eenzaamheid onder ouderen. Velsen richt zich niet alleen op ouderen, maar op alle inwoners die op wat voor manier dan ook eenzaamheid ervaren. Tijdens de Week van de Ontmoeting brengt de gemeente verschillende activiteiten onder de aandacht.

Daarvoor zijn ze op zoek naar organisaties en initiatieven van inwoners die, door een speciale activiteit in deze week te organiseren, een bijdrage willen leveren aan de Week van de Ontmoeting. Op deze manier hoopt de gemeente samen met u een programma met laagdrempelige activiteiten in Velsen op te stellen. Dit kan een activiteit zijn vanuit een organisatie, maar ook een mooi initiatief vanuit inwoners is mogelijk (bijvoorbeeld wandelmaatje, knutselclub, sporten, leeskring etc.). U kunt daarin een belangrijke rol spelen!

Voor meer informatie en/of het aanmelden van één (of meerdere) activiteit(en) kunt u bij gemeente Velsen terecht via weekvandeontmoeting@velsen.nl. Aanmelden is mogelijk tot 1 september.