Gemeente vraagt bewoners te reageren op gebiedsvisie ‘Pont Tot Park

Gemeente vraagt bewoners te reageren op gebiedsvisie ‘Pont Tot Park
©aangeleverd

Eerder dit jaar werd de gebiedsvisie ‘Pont tot Park’ gepresenteerd door de gemeenteraad. Met deze visie van grofweg het gebied tussen het Pontplein en het Stadspark en de Heerenduinweg en de Kanaaldijk moet IJmuiden worden klaargestoomd voor de toekomst. Bij het ontwikkelen van dit plan, roept de gemeente bewoners op om te reageren en mee te denken. Zo is er een enquête opgesteld waarop men tot 4 september kan reageren.

IJmuiden is met het strand, de duinen en de haven een veelzijdige en aantrekkelijke plek om stedelijk te wonen en te ondernemen. Zeewijk en Oud-IJmuiden zijn door de vernieuwing van afgelopen jaren daar mooie voorbeelden van. In het gebied tussen het Pontplein en het Stadspark is alleen nog veel meer mogelijk voor bijvoorbeeld starters, gezinnen, ouderen en ondernemers. De urgentie om dit deel van IJmuiden klaar te stomen voor de toekomst wordt steeds groter. Met de vernieuwingsplannen van Woningbedrijf Velsen doet zich nu een unieke kans voor om IJmuiden een ander gezicht te geven.

Daarom heeft de gemeente Velsen over het gebied nagedacht en de mogelijkheden uiteengezet in de gebiedsvisie Pont tot Park. Een exacte invulling is dit niet. Het is een denkrichting, de start van het gesprek. U kunt meedenken over de kwaliteitsslag die we in dit gebied kunnen maken door voor 4 september de enquête in te vullen via velsen.nl/pont-tot-park.