Bemanningsleden Holland America Line ontvangen vaccinaties in haven IJmuiden

Bemanningsleden Holland America Line ontvangen vaccinaties in haven IJmuiden
© RTV Seaport / Ton van Steijn

Bemanningsleden van Holland America Line’s schip Oosterdam ontvingen op 8 juli hun Janssen COVID-19-vaccin in de zeehaven van IJmuiden. In samenwerking met de brancheorganisatie Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR), die de in Nederland gevestigde aangesloten reders in de scheepvaart vertegenwoordigt en de medische dienstverlener Arbo Unie, kwamen 110 bemanningsleden aan wal om zich te laten vaccineren. Het vaccineren van de bemanning vormt het startsein voor het hervatten van de cruises voor volledig gevaccineerde reizigers.

Kapitein van Oosterdam, Daniel Bolton, gaf tijdens de korte ceremonie aan dat het vaccineren van de bemanning een stap in de goede richting is om de vaart te hervatten. Na een korte introductie van Sibrand Hassing, Director Fleet Operations Europe van Holland America Line en Annet Koster, directeur van KVNR, startte de vaccinatie van de bemanningsleden.

“Vandaag is een ongelooflijk belangrijke dag, niet alleen voor onze bemanning op Oosterdam, maar voor onze hele organisatie. We komen weer een stap dichter bij het hervatten van onze cruises”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “We zijn de Nederlandse overheid en KVNR enorm dankbaar voor het vaccineren van onze bemanning en bedanken iedereen van de Felison Cruise Terminal in IJmuiden en de ArboUnie voor het veilig en soepel laten verlopen van dit proces.”

Holland America Line hervat haar activiteiten op 15 augustus met cruises vanuit Griekenland. Vanaf die maand staan er 10 afvaarten aan boord van Eurodam gepland. Tevens zal het schip Nieuw Amsterdam vanaf 24 juli cruises in Alaska gaan uitvoeren. Al deze cruises zijn beschikbaar voor gasten die volledig zijn gevaccineerd en hun laatste dosis van een goedgekeurd COVID-19-vaccin ten minste 14 dagen voor het begin van de cruise hebben gekregen én een vaccinatiebewijs kunnen aantonen.