Velsertunnel twee nachten dicht

Velsertunnel twee nachten dicht
Foto: RTV Seaport / Ton van Steijn

De Velsertunnel is komende week twee avonden en nachten in beide richtingen wegens werkzaamheden afgesloten voor verkeer. Van maandag 5 juli tot dinsdag 6 juli en van dinsdag 6 juli tot woensdag 7 juli. Beide dagen vanaf 20.00 uur tot 05.00 uur.

Weggebruikers moeten rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot ruim 10 minuten. Verkeer wordt ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid. Verkeer vanaf Velsen-Noord en Beverwijk in zuidelijke richting (Haarlem en Amsterdam) rijdt via de calamiteitenboog (A9) naar de Wijkertunnel. Verkeer vanuit IJmuiden en Velsen-Zuid in noordelijke richting (Beverwijk en Alkmaar) wordt omgeleid via de A9 richting Rottepolderplein om daar te keren richting de Wijkertunnel.

Afgelopen maand is de Velsertunnel twee weekenden dicht geweest voor vervanging van onder andere de verkeerssignalering bij de tunnel. Gedurende de afsluiting van komende week voert Rijkswaterstaat een reguliere tunnelinspectie uit en wordt de tunnel schoongemaakt, de verlichting geïnspecteerd en hersteld en nieuw asfalt aangebracht.