Nieuwe radiostudio RTV Seaport officieel geopend

Nieuwe radiostudio RTV Seaport officieel geopend

Op zaterdag 26 juni werd de nieuwe radiostudio van RTV Seaport officieel geopend. De radiostudio werd ingewijd met een marathonuitzending van 10:00 tot 20:00. Tijdens het dagvullende programma schoven verschillende gasten aan om bij het feestelijke moment stil te staan. Hoogtepunt van de opening was wereldbekende Velsenaar Hans Klok die de openingshandeling uitvoerde. Vervolgens schoof wethouder Jeroen Verwoort aan. De volledige marathonuitzending wordt op zaterdag 3 juli herhaald op het televisiekanaal van RTV Seaport.

De marathonuitzending vormde de officiële opening van de nieuwe studio. De lokale omroep is in 2018 verhuist vanuit het Witte Theater naar de Gerard Doustraat in IJmuiden. Na veel tegenslagen in het verleden, is de omroep klaar om weer verder op te bouwen. “We kwamen tot de conclusie dat als wij toekomst willen hebben met deze omroep, dan moet alles vernieuwd worden,” aldus Sjoerd Dekker, bestuurslid van RTV Seaport en projectleider van de verbouwing.

Dankzij ondersteuning van de gemeente Velsen kon de investering rond gemaakt worden. Deze investering in een nieuwe studio staat symbool voor de vernieuwingsslag waar de lokale omroep mee bezig is. Wethouder Jeroen Verwoort: “Er is in de afgelopen jaren een hoop gebeurd, en ik vind het prachtig dat dit er uiteindelijk als resultaat ligt. Dat is toch wel een beloning voor al het werk van de vrijwilligers.”

De wethouder benadrukt daarbij de unieke rol van de lokale omroep als objectieve schakel tussen bevolking en gemeente. “Ik denk dat we trots mogen zijn op de manier waarop RTV Seaport met Raadsplein TV onze raadsvergaderingen verslaat. In een andere gemeente heb je dat niet op die manier. Dat is gewoon mooi, en dat is de meerwaarde van een lokale omroep.”

De volledige marathonuitzending wordt op zaterdag 3 juli herhaald op het televisiekanaal van RTV Seaport. Tussen 10:00 tot 20:00 zijn de unieke interviews, gasten en discussies te volgen.