Meer meiden in techniek en wees niet bang voor concurrentie bij opleiden

Meer meiden in techniek en wees niet bang voor concurrentie bij opleiden
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Vorige week werd de nieuwe radiostudio van RTV Seaport officieel geopend. De dag was gevuld met een marathonuitzending live radio waarbij gasten uit de gemeente aan schoven en spraken over actuele onderwerpen in Velsen. In het uur over techniek en opleiden kwamen Ton van der Scheer (voorzitter OV IJmond) en Ruud Porck (Sterk Techniek Onderwijs) aan het woord.

Beide heren zijn het eens dat opleidingen en bedrijfsleven meer moeten samenwerken. De IJmond heeft prachtige bedrijven die gefocust zijn op de toekomst in energietransitie, maak- en onderhoudswerk. Aan het eind van het radiodebat doen beide coryfee├źn nog een hartewens. Ruud zou het fantastisch vinden als meiden ook de weg naar technische beroepen weten te vinden. En Ton vindt dat bedrijven niet moeten concurreren als gaat over opleiden. Dat doe je voor de sector en niet alleen voor je eigen bedrijf!

Luister hier het fragment.