Hans Klok opent nieuwe radiostudio RTV Seaport

Hans Klok opent nieuwe radiostudio RTV Seaport
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

De wereldberoemde goochelaar-illusionist Hans Klok is zaterdagmiddag 26 juni aanwezig om de nieuwe radiostudio van RTV Seaport te openen. Met de bekende Velsenaar vindt om 12 uur een uniek interview plaats. Hiermee wordt de radiostudio officieel ingewijd. Het interview is een onderdeel van de marathonuitzending dat ter gelegenheid van de opening zaterdag vanaf 10 uur tot 20 uur live te volgen is op televisie, website en op de RTV Seaport kanalen.

De marathonuitzending is een officiële opening van de nieuwe studio. Deze werd in het voorjaar van 2021 verbouwd. De investering in een nieuwe studio staat symbool voor de vernieuwingsslag waar de lokale omroep mee bezig is. “De aanschaf van de nieuwe radiostudio markeert een belangrijk keerpunt. Door deze investering ervaren de vrijwilligers dat er weer in de omroep wordt geïnvesteerd en is de weg naar verdere verbetering ingezet. Dat heeft tevens een positieve aantrekkingskracht op nieuwe vrijwilligers die zich melden,” stelt voorzitter Theo Koster.

Tijdens de 10 uur durende uitzending komen tal van gasten langs. Het bijzondere is dat de luisteraar ook alles via TV kan volgen, want de studio is voorzien van webcams die niets aan de verbeelding overlaten. Zo kan iedereen die de studio had willen bezoeken (wat vanwege Corona niet kan), toch alles van A tot Z meebeleven.

Het muzikale programma start om 10.00 uur met de bekende lokale DJ van weleer Bob Evers. Hij blikt terug naar het verleden en verwelkomt na 11.00 uur muzikant Thijs Huijbens die een aantal nummers live uitvoert. Om even na 12.00 uur opent Hans Klok officieel de radiostudio. Vervolgens is wethouder Jeroen Verwoort te gast van 13.00 tot 14.00 uur voor een live interview.

In de middag presenteren gastpresentatoren Ruud Porck, Steef Hammerstein, Jacob Bron en Ineke van der Geest ieder een uur met gasten die zij zelf hebben aangedragen. Uiteraard omlijst met gangbare muziek. De laatste twee uur van 18.00 tot 20.00 uur verzorgen RTV Seaport DJ’s afwisselend de muziek en is er aandacht voor de vrijwilligers die de lokale omroep inhoud geven.

Het programma is te beluisteren via de radiofrequenties: Ether 107,8 FM, Kabel 89,0 MHz Ziggo: 912 KPN: 1190 en te zien op Televisie Ziggo: kanaal 37 en KPN: kanaal 1490. Behalve via de radio en de tv is het programma voor iedereen buiten de regio te volgen via een webcam op deze website. via rtvseaport.nl/live-tv/