Gratis energieadvies op de weekmarkt in Velserbroek

Gratis energieadvies op de weekmarkt in Velserbroek

Afgelopen weken werden inwoners van Velsen te woord gestaan door energiecoaches op verschillende weekmarkten in Velsen. De energiecoaches van Energiek Velsen stonden hier samen met de Energiebus van het Duurzaam Bouwloket om bewoners bewust te maken van hun energieverbruik en te helpen bij besparen.

Gemeente Velsen en Energiek Velsen bieden samen op de markt energietips en gratis energiebesparende producten aan. Onder de producten worden bijvoorbeeld ledlampen, tochtstrips of radiatorfolie weg gegeven. Met deze producten kan men direct besparen op uw energierekening en comfortabel wonen.

De energiecoaches van Energiek Velsen zijn allemaal vrijwilligers die zich graag inzetten voor de verduurzaming. Zij willen de inwoners van Velsen echt verder helpen, en komen bij bewoners thuis langs om een advies op maat te geven. “We willen zo dicht mogelijk bij de mensen zelf komen, vandaar dat we op deze markten staan,” aldus Martijn Mewe, voorzitter van Energiek Velsen.

Daarnaast konden bezoekers in de Energiebus van het Duurzaam Bouwloket specifieke energiebesparende apparaten met hun eigen ogen bekijken. Van isolatiematerialen, tot warmtepompen, de bus is uitgerust met veel mooie hulpmiddelen. Dit alles om de mensen er meer gevoel bij te geven.

Ook in het najaar zal het team bij verschillende weekmarkten langsgaan op de volgende data:

  • Do 2 sept op markt IJmuiden
  • Vr 24 sept op markt Santpoort-Noord
  • Di 12 okt op markt Velserbroek