Olympische taferelen op AV Suomi

Olympische taferelen op AV Suomi
© Ton van Steijn

Afgelopen vrijdagavond organiseerde Atletiek Vereniging Suomi de allereerste Friends & Family competitie waarbij de leden weer met elkaar de strijd aan konden gaan. De avond was deel van de Olympische sportzomer die de vereniging organiseert omdat hun eigen Jochem Dobber mee doet met de Olympische spelen van Tokio. In dat kader was ook oud-Suomi lid en Olympische atlete Olga Commandeur aanwezig om de warming-up te organiseren.

De competitie is onderdeel van de Suomi Olympische Sport Zomer en staat in het teken van de Olympische Spelen. Met een team van 6 atleten gingen de deelnemers de strijd aan als landen op vier onderdelen. Zo deden ze aan  verspringen, een estafette run, een obstacle run, en vortex werpen.

De Olympische Spelen in Tokio worden gehouden van 23 juli tot en met 8 augustus 2021. Dobber zal daar deelnemen als 4×400 meter loper van het Nederlands estafette team. Hij trainde vanaf kleins af aan bij Suomi en is nog steeds verbonden met de club. De atletiekvereniging is enorm trots op hun lid, en zal de spelen op de voet volgen.  “Het is heel bijzonder dat hij nog steeds verbonden is met deze club, en we volgen het allemaal met z’n allen. En we vinden het heel bijzonder dat hij mee mag doen,” aldus Karin Dobber-Postmus van Suomi.