Eerste weekend Ruïne Bewoond

Eerste weekend Ruïne Bewoond
© Kees Sikkes

Zaterdag 26 en zondag 27 juni is de Ruïne van Brederode weer bewoond met in de hoofdrol de laatste kasteelvrouwe Yolande de Lalaing. Het hele weekend bevolken Middeleeuwers het kasteel en ook kunnen bezoekers de prachtige Playmobiltentoonstelling ‘Strijd om Holland’ bekijken en de speurtocht doen. Reserveren van tickets kan via ruinevanbrederode.nl. 

Ga mee terug in de tijd en kom meer te weten over het middeleeuwse leven en wapens. Zo kun je hofdame worden van de kasteelvrouwe om haar gezelschap te houden of ridder om haar te beschermen. Je kunt een gouden munt van de kastelein verdienen als beloning! 

In de Playmobiltentoonstelling kun je onder andere zien dat het Duitse huurlingenleger langs Kasteel Brederode van Yolande de Lalaing kwam. Ze kregen losgeld van Yolande en haar kastelein, maar daarna plunderden ze toch haar kasteel. Zo werd het kasteel een ruïne.

Wie nog meer wil weten over onze laatste kasteelvrouwe is van harte welkom bij de lezing op donderdag 1 juli om 19.30 uur op de Ruïne. Carla van den Berg-Brantjes – onze veelgeprezen Vrouwe Yolande de Lalaing – geeft dan als Yolande een historische lezing over haar leven. Reserveer je tickets via de website ruinevanbrederode.nl. Met dank aan de gemeente Velsen en het Kickstart Cultuurfonds voor het mede mogelijk maken.